Loading...
Från planering till inflyttning2017-12-01T15:01:50+00:00

Steg för steg

Från planering till inflyttning: 1. Planering – 2. Säljstart – 3. Byggstart – 4. Inredningsval – 5. Besiktning – 6. Inflyttning

1. Planering

1. Planering

Byggnadsentreprenören har förvärvat mark och påbörjar planeringen för att bygga fler bostäder – villor och/eller bostadsrätter. Redan i den här tidiga fasen kan det finnas färdiga planer för till exempel dagis, skolor och affärer som kan vara av intresse i området. Fastighetsbyrån är expert på området – fråga gärna och anmäl ditt intresse redan nu.

2. Säljstart

2. Säljstart

Ofta startar försäljningen av nyproduktionsbostäder redan innan bygget kommit igång. Bostäderna och byggbolaget presenteras utförligt på fastighetsbyrån.se. Där kan du också se skisser, ritningar och ibland animeringar och rörliga bilder på bostäderna och området. Ibland finns också uppbyggda modeller och visningslägenheter att titta på.

En bostadsrättsförening bildas och en styrelse tillsätts av byggnadsentreprenören. Bostadsrättsföreningen registreras hos Bolagsverket.

Om du har anmält ditt intresse för en bostad kommer du nu att kontaktas av mäklaren och ett förhandsavtal eller bokningsavtal kommer att tecknas.

3. Byggstart

3. Byggstart

När tillräckligt många har anmält intresse kan spaden sättas i marken och bygget startar!

I det här skedet tecknas ett upp­låtelseavtal där bostadsrättsföreningen upplåter bostadsrätten till dig som ny bostadsrättsinnehavare.

Äger du redan en bostad är det nu dags att börja fundera på en försäljning – kontakta gärna Fastighetsbyrån för rådgivning och värdering. Som Sveriges största mäklare har vi bra koll på prisläget i just ditt område och kan hjälpa dig att få ut maximalt pris för din nuvarande bostad.

Planerad byggstart: 2018

4. Inredningsval

4. Inredningsval

Nu får du möjlighet att skapa din drömbostad. Du gör de tillval som är möjliga att göra utöver grundstandarden. Det kan handla om val av färg, tapeter, kakel, klinker och köksinredning. Ofta finns en professionell inredare som kan ge goda råd. Avtal om tillval skrivs mellan dig som bostadsrättsinnehavare och entreprenören.

5. Besiktning

5. Besiktning

Några veckor före inflyttning är det dags för slutbesiktning av din nya bostad. Besiktningen genomförs av en opartisk besiktningsman och du som köpare brukar vanligtvis bli inbjuden att vara med. Vid besiktningen kontrolleras bostadens skick och att de eventuella tillval som du beställt är korrekta och levererade.

6. Inflyttning

6. Inflyttning

Äntligen får du nycklarna och kan påbörja flytten till ditt nya hem. Vid tillträdet visar du upp att slutlikviden är betald och får nycklarna till din nya bostad. Kom ihåg att teckna en hemförsäkring och flytta alla eventuella abonnemang och prenumerationer.

Planerad inflyttning: vintern 2018/19